Kreativ og skapende

Hei. Jeg heter Silje, og jeg er en skikkelig kreativ. Jeg strikker… Jeg syr… Jeg er rett og slett  fullstendig avhengig av alt som heter håndarbeid.

For tiden går det mye i strikking. Det er en avslappende aktivitet som kan foretaes i sofaen, med en kopp te, og god musikk. Jeg bruker tiden på formiddagene, når yngstejenta ligger og sover, til det. Og jeg nyter det! Jeg bruker også tid på kveldene, strikker foran tv, foran dataen… You name it!

Huset vårt ser ut deretter. Det er ikke strøkent, det er ikke rent eller ryddig. Hybelkaninene ligger tjukt i mørke kroker, og kommer hoppende ut i gangen hver gang døra går opp.
Delvis skjemmes jeg. Men jeg må ærlig innrømme at innerst inne, så gjør det ikke så veldig mye. Det kan godt være litt støv, litt skitt og litt rot. Bare jeg får strikke.

Jeg har per dags dato ikke strikket noe til meg selv. Det er egentlig litt rart, og nesten litt trist. Men jeg føler selv at jeg legger så mye kjærlighet i det jeg lager at jeg bare MÅ gi det bort. Da drysser det på barna mine, og til mannen min. Litt til venner, venners barn og øvrig familie. Fra meg, ligger det i dette, en liten kjærlighetserklæring til hver og en.

Jeg har kanskje ikke fått utdelt den delen av husmorgenet som sørger for ryddighet og orden i hus og hjem. Jeg er glemsk og distrè, og litt håpløs i blandt. Men om barna mine fryser å hendene, kan jeg strikke dem votter. Om de skal på karneval, kan jeg sy dem ett kostyme. Om de trenger en gave å gi bort, kan jeg lage ett smykke. For en gave og ett privilegie jeg har!

Jeg er ny gjesteskribent her på Hjemmemamma.com. Som du kanskje har gjettet så kommer jeg til å skrive en del om håndarbeid, og det å være kreativ i hverdagen. Forhåpentligvis vil jeg kunne inspirere og hjelpe deg til enten å finne den kreative gnisten, eller å hjelpe deg å finne tid til å få utløp for den kreativiteten du alt har. Kanske du, som jeg, oppdager hvilken avslappende og velgjørende effekt det kan ha i en ellers krevende hverdag, å sette av litt tid til seg selv, og lage noe vakkert.3 thoughts on “Kreativ og skapende”

  • Å så deilig å lese at det er flere som meg 🙂
    Jeg har heller ikke dette ryddige husmorgenet, tror min søster fikk dobbelt opp 😉

  • Godt å høre om flere som liker å være kreativ. Jeg fikk skikkelig bakoversveis første gang jeg møtte nye sambygdinger hvor de satt og lo over en kommentar;det skulle tatt seg ut om vi satt her med strikketøyet! Jeg var da nettopp ganske frustrert over at jeg hadde lagt igjen mitt. Det er jo så kjedelig å bare sitte uten noe i hendene. Tror ikke jeg har flyttet til noen håndverks bygd : (

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge