Knallgode havremuffins

Havren er en kornsort jeg er spesielt glad i og bruker mye i baking. Den har en søt og naturlig smak som setter spissen på det meste. Havremel finner du i de aller fleste dagligvarebutikker og kan fint erstattes med andre former for mel. Vafler med havremel er min favoritt.

Her kommer derimot en oppskrift på havremuffins som er like populært hver gang jeg lager dem. De er velsmakende og samtidig mettende, så de kan fint tas med på tur i skogen. Jeg har tilsatt havremel, havremelk og brunt sukker slik at muffinsene blir litt sunnere.

50 g smeltet smør
1 dl brunt sukker
1 egg
1 dl havremelk
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2,5 dl havremel
Vaniljekrem til topping
Papirformer

Du setter ovnen på 175 grader, smelter smør og heller det i en bolle. Avkjøles litt. Blandes med sukker og egg. Rør godt med tresleiv til det blir luftig. Deretter tilsettes havremelk og etter det alt det tørre. Rør godt til deigen blir passe tykk. Deigen legges i papirformene. Vaniljekremen danderes med spiseskje.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen og stek kakene i ca. 15 minutter.

Om du vil kan muffinsen pyntes med melis og kakepynt, men de smaker også fortreffelig uten.

En god helg ønskes til liten og stor!

Om Line


Journalist, forfatter og gründer. Jobber frilans. Har startet alle prosjektene fra kjøkkenbenken hjemme slik at jeg kan kombinere rollen som mor og yrkeskvinne på en god måte.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge