Hvordan ville du gjort deg som hustru på 40-tallet?

Det kan du finne ut nå!

I 1939 lagde nemlig Dr. Crane en test ment for å være grunnlag for ekteskapsrådgivning på sin klinikk. Hensikten var å gi par tilbakemeldinger på sine ekteskap slik at de kunne forbedres dersom det var hensiktsmessig, eller forberede unge kvinner på hva som ventet dem av ekteskapelige forventninger, men i dag er det selvsagt (og heldigvis?) mer for en kuriositet å regne.

Vi her på Hjemmemamma.com synes i grunnen den var litt morsom. Ikke at datidens idealer nødvendigvis er noe å strebe etter – nå til dags regnes vel verken rød neglelakk eller skjeive strømpesømmer som noen større krise i forholdet. Men kanskje det, sånn litt innerst inne, finnes en kjerne av sannhet i denne testen også? Kanskje kan det være fint å analysere sitt eget bidrag i forholdet innimellom?

Ta testen og finn ut hvordan dine egenskaper som hustru hadde gjort seg den gangen bestemor var ung!

Klikk på bildene for å se større versjoner.

198693 198694 198690 198695 198697

Om Nienna

har skrevet 265 innlegg på denne bloggen..

Nienna er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Nå skriver hun masteroppgave og blogger på sin grønne bokblogg: According to Nienna. Følg henne gjerne videre der!

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Hvordan ville du gjort deg som hustru på 40-tallet?”

  1. […] Jeg var jo på en måte litt klar over det fra før. Jeg ville ha egnet meg særdeles dårlig som hustru i gamle dager. Av en eller annen grunn måtte jeg teste igjen, da jeg fant “Hvordan ville du ha gjort deg som hustru på 40-tallet?”-test, som Nienna har lagt ut. […]