Hviskeleken

Denne leken forutsetter at dere er flere – kanskje dere kan involvere resten av familien eller venner som kommer på besøk?

Med denne leken vil virkelig lytteevne og konsentrasjon bli satt på prøve, og den kan også lære barna noe om kommunikasjon. Det er nemlig slett ikke alltid at man hører det som faktisk ble sagt i utgangspunktet, og det er stort rom for artige misforståelser!

Sett dere i en ring, og bestem hvem som skal begynne. Kanskje dere kan elle?Den utvalgte velger seg ut et ord eller en setning som han eller hun hvisker stille i øret på den som sitter ved siden av. Denne skal så hviske videre til nestemann det hun hørte (eller tror hun hørte), og slik fortsetter det helt frem til sistemann i sirkelen. Han skal nå si høyt hva som ble hvisket til ham.

Kanskje er det akkurat det samme som førstemann sa – eller kanskje har det blitt noe helt annet på sin ferd rundt i sirkelen?

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.