Hjelp foreldreløse, premature barn i Russland!

Hjemmemamma.com har i dag fått nyss om at situasjonen for de aller minste i Russland er langt under tilfredsstillende. Det som skjer er at foreldrene i utgangspunktet må betale for alt barnet får på sykehuset selv, og med et prematurfødt barn som vil kreve mye, og med en hard økonomisk situasjon fra før, er det mange foreldre som føler seg tvunget til rett og slett forlate babyen sin på sykehuset.

Den norske prematurforeningen har derfor fått en forespørsel om vi her i landet kan hjelpe, da først og fremst ved å strikke små babyklær i str 30-50 for å hjelpe disse små knøttene med å holde kroppsvarmen. Gjerne ull/silke-blanding, da dette regnes for å være det mykeste garnet som finnes og fordi så små babyer får brannsår om de blir tatt på, men alt er av interesse.

Dersom du kan strikke og har lyst til å hjelpe, oppfordrer vi deg herved til å sende en mail til denne adressen for mer informasjon om hvor du kan sende klærne.

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

2 thoughts on “Hjelp foreldreløse, premature barn i Russland!

  1. Jeg er ikke noe flink til å strikke, men jeg har noe klær i str 40-44 (50 også, om det funker) liggende fra da datteren min var mindre. Jeg kan jo gjerne gi bort noe av det, for vi trenger det jo ikke lenger 🙂

    Er det greit at jeg kopierer teksten og skriver om det på bloggen min? 🙂
    .-= Silje Helén´s last blog ..Brestet ribben? =-.

  2. Så fint! Det kan du helt sikkert gjøre – men send en mail til den adressa som står der først for å høre om når neste sending eventuelt skal gå! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.