Drittlei av badet?

Hvis du, billedlig talt, er drittlei av badet ditt, finnes det måter å friske opp på uten å nødvendigvis bruke allverdens med penger og tid. Vi på Hjemmemamma.com viser deg hvordan!

Det lønner seg ofte å begynne med begynnelsen. Finn ut hvordan det egentlig ligger an (du vil bli forbauset over hvor mye du faktisk ikke har sett når du først begynner å legge merke til ting!), og tenk gjennom hva som trenger å bli gjort

Eksempel:La oss presentere tidenes oppussingsobjekt:

bad11.JPG bad21.JPG bad41.JPG
Dette badet er en fullkommen katastrofe. Baderomsplatene er en forferdelig påminnelse om et forlengst svunnent 80-tall, rørene er godt synlige og gir rommet et usannsynlig grelt preg av helt andre ting enn det rolige spa’et et bad helst skal være, og alle forsøk på rydding ender bare opp med å flytte rot fra A til B – og gjerne tilbake igjen til A med et oppgitt og resignert sukk.

Det dette badet trenger, er to ting. For det første så må det mørke og altfor store dusjforhenget ned og bort. Det samme må gardinene, gardinopphengskjuleren fra det forrige århundret og hylla under speilet. Dessuten må rotet organiseres – og til det trengs det nye møbler og oppbevaringsbokser.

Steg 2. Planlegging

Som en hver husmor vet, er planlegging det viktigste av alt når et nytt prosjekt skal igangsettes. Det er nyttesløst å forsøke å handle uten å vite på forhånd nøyaktig hva man trenger, og av og til er det også nyttig å snakke med andre som har gått stien før en selv. I dette tilfellet ble InspirasjonOnline redningen. En av jentene der inne kunne nemlig fortelle oss at hennes badeinnredning passet fint på et lite bad, var lett tilgjengelig fra IKEA og kostet kun 795 kroner.

Målbåndet avgjorde saken: Møblene ville passe (nesten) perfekt, og det ble en liten shoppingtur. Med oss på veien plukket vi også med oss stoff til nytt dusjforheng og gardin fra Stoff&Stil, og ikke overraskende var det også forholdsvis lett å finne oppbevaringsbokser på IKEA.

Steg 4. Utnytt ressursene og bruk ting du allerede har

Hjemme på roterommet viste det seg også at det fantes flunkende nye håndkleknagger, og det var bare å sette i gang.

Han monterte og sagde, hun pekte og sydde, og de gamle, mørkeblå håndklærne fikk en ansiktsløftning i form av en fargevask med svart tekstilfarge. Rundtomkring i huset fant vi også et par planter som aldri egentlig fant noen plass i stua, og en rad med telysholdere vi heller ikke hadde funnet noe lurt sted til. Før nå.

Steg 5. Nyt resultatet….

nyttbad11.jpg nyttbad21.jpg vaskekroken1.jpg
Prisen i vårt eksempel?

I underkant av 2000 kroner.

Tro det eller ei.

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.