I morgen er det Den Internasjonale Teddybjørndagen!

Visste du hvorfor teddybjørner heter teddybjørner og ikke harald- eller kjellbjørner eller noe annet rart? Det gjør vi!

I 1902 var nemlig tidligere president Theodore Roosevelt på bjørnejakt i Mississippi. Jaktkameratene hans fanget en bjørneunge og bandt den til et tre, før de ropte på presidenten og ba ham om å skyte den. Men presidenten nektet. Han synes nemlig ikke det var noen voldsom stor ære i å skyte en utslitt og skadd ungbjørn, så han avstod heller og ba de andre om å avlive den for å spare den flere lidelser.

Dette vekte naturlig nok oppsikt på den tida, og det ble også laget tegneseriestriper om denne hendelsen. En leketøysprodusent lot seg inspirere av bjørnetegningen (som var gjort mye mindre og søtere enn den var i virkeligheten), og introduserte sin nye kreasjon som «Teddy’s Bear».  Teddy er jo nemlig en forkortelse for Theodore. 🙂

I dag er Theodore Roosevelts fødselsdag, og i senere tid har dette dermed blitt dagen hvor man også feirer Den Internasjonale Teddybjørndagen. Dagen markeres gjerne på bibliotek i hele Skandinavia, så det kan være vel verdt å ta seg en tur for å se om nettopp ditt bibliotek har noe morsomt på gang i morgen.

Bertie Bjørn
Bertie Bjørn

Her på Hjemmemamma.com vil vi også være med og markere dagen, og setter derfor ned prisen på Bertie Bjørn hele denne uka. Han kan bevege på armer og bein, og er laget etter modell fra en klassisk bamse fra 1920-tallet. Dessuten er han laget av resirkulert og organisk materiale!

Ha en god teddybjørndag i morgen! 🙂

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge