Bilde av pressede blomster

Barn ser ut til å ha en spesiell forkjærlighet for blomster, og det går som regel ikke lenge mellom hver gang blomsterbukettene dukker opp. Hvorfor ikke ta vare på dette øyeblikksminnet og presse blomstene slik at de holder seg?

Dette gjør dere enkelt ved å legge dem mellom sidene i en tykk bok (for eksempel telefonkatalogen) og la dem ligge der til de er helt tørre. Det kan også hende det lønner seg å legge noe hardt oppå boka for å få ekstra press på den.

Når blomstene er ferdig tørkede, kan dere lage et vakkert blomsterbilde av dem ved å lime dem forsiktig på litt papp. Hvit papp gir et rent og vakkert inntrykk, men kanskje dere likevel bruker farget papp – eller kanskje dere til og med har malt eller fargelagt den selv? Blomster gjør seg bra med en blå himmel og en sol som bakgrunn!Hvis du vil sikre sommerminnet deres for ettertiden, kan du klistre kontaktpapir over kunstverket når limet har tørket. Husk å skrive barnets navn og dato på det!

Dere kan også lage fine sommerkort eller bokmerker på denne måten.

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.