Bæretøy – den perfekte julegave til småbarnsfamilien som har alt

Hvis du kjenner godt etter nå, så kan det være du begynner å kjenne det allerede. En stadig voksende kribling i julestemningen og ikke minst forventningen kan snart begynne å merkes – og kanskje er den også godt akkompagnert av nakkemuskulaturens ikke-så-tause protester på julevask, julepynting, julehandling og julestress. Alt er ved det normale, med andre ord. Det er visst sånn det har blitt i våre dager, og selve stresset kan vel kanskje sies å ha blitt en tradisjon for litt for mange av oss.

For to år siden ble jeg mamma dagen før Halloween. Det vil si at jeg hadde en liten baby med meg på julekaoset det året, og jeg hadde trodd at stresset virkelig ville slå meg i bakken det året. Men isteden befant jeg meg plutselig i de rareste situasjoner. Jeg husker jeg stod i kassekøen på Ikea og kjente meg helt rolig, avstresset og fullstendig avslappet, av alle ting. Grunnen var at jeg i min visdom hadde kjøpt meg et bæresjal mens jeg ennå var gravid, så min lille, nydelige datter lå tett inntil meg, sang sovesanger på utpust og var min egen, private lille valium der hun sov så trygt og godt. Men så registrerte jeg samtidig, som en grell kontrast til min egen indre harmoni, at det også var slitne mammaer der som hadde hendene fulle med å manøvrere dypvogn og varer mellom hyller og julestressede mennesker. Og jeg kjente en dyp takknemlighet for å ha oppdaget bæretøy såpass tidlig som jeg gjorde.

Undertegnede poserer foran juletreet med sin sovende datter og en sjokoladebrun Moby Wrap
Undertegnede poserer foran juletreet med sin sovende datter i en sjokoladebrun Moby Wrap

Bæretøy er gull verdt. Og det rare er at rent andelsmessig av norske foreldre, så er det faktisk ikke så mange som har noe sånt i hus! Dersom det fortsatt fantes noen jeg kjenner med småbarn der ute som jeg ennå ikke har gitt bort bæretøy til, så var det dette jeg ville lagt under treet deres i år. For tenk for en gave? Det er praktisk for foreldrene, det er det beste i verden for ungene, og det løser ganske mange hverdagsproblemer – som for eksempel at man faktisk får med seg Ikea-varene hjem, for det er ingen stor vogn bak i bilen. Eller som at man både får vaske gulv og amme samtidig, om poden ikke er like overbevist om at senga er et fint sted og bestemt mener at pupp er Den Eneste Løsningen på Alle Verdens Problemer. Med en gang.

Jeg skal ikke skrive så mye mer om bæringens fordeler akkurat nå, for det har jeg gjort mange ganger før (og du må gjerne lese det hvis du vil, og se gjerne også demovideoen av slynge på høyre side!), men i dag vil jeg bare fortelle deg at baby- og julesyk som jeg er, så er det nå tilbud på alt av bæretøy i nettbutikken. Her finner du elastisk sjal til de helt minste, slynger som passer til barn i alle andre, og også et vevd sjal og en meitai som er igjen på lageret. Tilbudet går fra og med i dag, og to uker frem i tid, så lenge lageret rekker.

God førjulstid! 🙂

Om Hjemmemamma


Forfatteren er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og ikke minst behovet for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Følg henne også på: Skogfrue.no!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge