10 ting til jul: Hvor skal dere være, og når?

Det første man bør gjøre for å unngå stress med påfølgende ekstrautgifter, er å vite omtrent hvor man skal være, og når man skal være det. Desto fortere du vet hvor dere skal feire jul, når dere skal på besøk til hvem og når dere selv får gjester, desto lettere blir det nemlig å være føre var og ta de viktigste forholdsreglene.

Christmas Placesettings on Dinner Table
Creative Commons License photo credit: CarbonNYC

For noen er dette kanskje gitt fra år til år. Man feirer alltid julaften hjemme, spiser middag hos svigerfamilien andre dag jul, og får gjester selv på tredjedag. For andre, med større familier og kanskje også komplikasjoner i form av at man har fire sett besteforeldre og så videre, så trenger man å planlegge dette i god tid. Kanskje man også bør vurdere å sette opp en slags rulleringsplan på når man skal feire jul sammen med hvem, sånn at alle vet hva man har å forholde seg til, og man slipper å bli skuffet?

Desto tidligere du finner ut av alt dette, desto lettere blir det også å planlegge matbudsjettet (og kanskje også reisebudsjettet, om man har familie langt vekk). Det er ingen vits å kjøpe masse mat om dere ikke skal være hjemme likevel, og dette frigjør en del penger fra julebudsjettet.

Ukens tips er derfor å sette opp en grovplan, og skisser opp hvordan dere skal feire i år. Du kan bruke denne (doc-fil), eller du kan lage en selv. Det kan være det er lurt å bruke blyant, siden planene fortsatt kan endre seg noen ganger. Man vet jo aldri med det dyret man kaller «familie». 😉

Om Nienna

har skrevet 265 innlegg på denne bloggen..

Nienna er utdannet førskolelærer, og levende opptatt av barns oppvekstvilkår og behov for en levende natur. Hun var selv hjemme med barn i tre år. Nå skriver hun masteroppgave og blogger på sin grønne bokblogg: According to Nienna. Følg henne gjerne videre der!

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “10 ting til jul: Hvor skal dere være, og når?”